Snotsport

Het was een bewogen dag op het Europees Kampioenschap snotletiek in Lubbeek. Publieksfavoriet Maarten ‘De Neus’ Corten behaalde vandaag de ene medaille na de andere, maar moet wegens een blessure het toernooi vroegtijdig staken.

De vierdaagse begon nochtans spetterend. Op de 100 meter lopende neus maakt Corten zijn favorietenrol waar en ook de 10 kilometer slijmwandelen is nooit echt een spannende wedstrijd. Daarna rijft hij het zilver binnen bij het rochelslingeren om vervolgens vriend en vijand omver te blazen bij het kogelsnuiten.

Ook Cortens hoest-schraap-sprong is verdienstelijk, maar het wordt pas echt stil in de arena, wanneer ook de Europese titel oorstopspringen naar de Neus gaat.

Het loopt evenwel helemaal mis tijdens de niestafette. Teamgenoot William Ribbing schiet zelfzeker uit de startblokken, maar een glibberige zakdoekwissel brengt Corten kwalijk ten val. Duidelijk gepijnigd druipt De Neus af en met twee verbrande neusvleugels is nu al de zakdoek gevallen over zijn kampioenschap.

In een reactie stelt Corten diep teleurgesteld te zijn, al weigert hij bij de pakken te blijven zitten. De Neus zal zich nu klaarstomen voor de Poliepische Spelen van 2016.

Advertenties

3 thoughts on “Snotsport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s