Modetips voor onze Vlaamse politici

Mode heeft zijn rechten, ook in een wetgevend orgaan. Toegegeven, met een knalrode ‘California, it’s the real thing’ T-shirt aan op een bruine broek die ook stilaan spullenhulp-gerechtigd is, heb ik weinig recht van spreken. Maar zolang we het niet hebben over de garderobe van procureur-generaal Liégeois (of diens vrouw), durf ik mij wel uit te spreken over mode. Vandaag zag ik dit moois de revue passeren in Villa Politica, live vanuit het Vlaams Parlement (woot!).

GROEN: Geen dikke truien.

Groen

Ik weet dat zo’n dikke, warme trui praktisch is in de boomhut thuis, maar als u het echt koud heeft in het halfrond, zet dan de thermostaat een graadje hoger. Al zal dat, afgaande op de architectuur van het gebouw, waarschijnlijk een gepeperde stookoliefactuur opleveren. En daar zijn jullie waarschijnlijk tegen. Elke dag dikketruiendag!

Vlaams Belang: Geen bruintinten.

VBVB

En als je toch verlekkerd bent op bruin (iets wat mij overigens hoogst onlogisch lijkt), combineer dan. Maar durf het alstublieft niet meer aan om én een bruine das én een bruine blazer én een lichtbruin hemd én een bruine broek aan te doen. We weten allemaal heus wel dat jullie een beetje de kaka-partij van ons landje zijn, maar moet je daar dan ook zo enthousiast mee uitpakken? Breng wat meer kleur en, ja, dus wat meer diversiteit in jullie garderobe. Yes, you can!

Open VLD: Geen cocktailjurken in één kleur.

Open VLd

Vandaag besteeg een (ongetwijfeld hoogst competent) liberaal blondje het spreekgestoelte in een knalrood kleedje. Als jullie af willen van het poppemiekes-imago dat jullie met of zonder Margriet Hermans parten blijft spelen, moet je niet de indruk geven dat je na een dagje parlementeren (wow, Word rekent dit woord gewoon goed!) recht naar één of ander fancy schmancy high-society feestje gaat afzakken, ook al acht ik die kans bij de netwerkende levensgenieters van Open VLD relatief groot. Vervolks (dat kent Word dan weer niet) jullie garderobe, liberalen!

LDD: Oh My God What The Fuck Psychedelic Tie!

LDD

Meneer Bouckaert, donkerblauwe rakker, wil je echt gekend staan als de hippie van het parlement? Daar heb je de groenen toch voor?

N-VA: Geen gordijnen aandoen.

NVAgordijn

Laat de gordijnen maar gewoon thuis hangen in uw Vlaamsche, eikenhouten woonst. Vooral die gordijnen met zo’n bloemetjesmotief. Verbloemen, dat is jullie stijl niet. Nu de grote leider nog maar half de man is die hij vorig jaar was, hadden jullie misschien met de ganse familie een gezamenlijke shoppingdag kunnen organiseren in de recent toegeëigende Meir om de kleerkast wat te updaten. Misschien een gemiste kans daar, maar zoals staatshervormingen zijn in dit landje ook de solden nooit ver weg. De kracht van verandering, ook in jullie kleerkast!

Verblindende klanken

CD&V blijft vandaag buiten schot, want kleedt zich zus noch zo, zoals het een centrumpartij in identiteitscrisis betaamt. Ook voor SP.A  vandaag geen modeadvies. Er is geen hemd zo lelijk dat de aandacht kan afleiden van de onmiskenbare Kempische tongval van parlementslid Kathleen Deckx. Laat u in vervoering brengen door die heldere, Molse klanken. Socialisme met een scherpe ‘A’ en een dikke ‘L’. U verdient het.

Advertenties

One thought on “Modetips voor onze Vlaamse politici

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s